Eerdere berichten

Mooie korte docu over bipolariteit van de hand van Mustafa El-Kharoiti met getuigenissen van onze leden.

Toolkit bipolaire stoornis

In Nederland hebben drie organisaties de handen in elkaar geslagen om een handige ‘Toolkit Bipolaire stoornis’ te ontwikkelen, met informatie over de bipolaire stoornis, de zorg en ondersteuning daarbij.
‘Om samen te kunnen beslissen is het belangrijk dat iedere patiënt, naaste en zorgverlener over dezelfde basiskennis beschikt. In deze toolkit is een aantal instrumenten opgenomen die daarbij helpen. Deze bevatten de meest recente inzichten uit de wetenschap, professionele praktijk en de ervaringskennis van patiënten en naasten.’
De toolkit werd ontwikkeld door het Trimbos instituut, Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Kwaliteitsontwikkeling GGZ.

Klik hier op de link om de toolkit te downloaden.

Wat is manie, wat is depressie, wat is psychose?

Prof. Kupka, hoogleraar bipolaire stoornissen in Amsterdam, legt het in een filmpje glashelder uit.

‘Bij depressie is er eigenlijk van alles te weinig: je hebt nergens zin in, je ziet het niet meer zitten, je hebt geen energie. Bij manie is er van alles te veel. Je doet veel, je voelt je fantastisch, je bent niet af te remmen. En dat je niet meer te corrigeren bent, dát noemen we eigenlijk een psychose. Een diepe depressie is óók een psychose’, aldus psychiater Ralph Kupka.

Forums Ups & Downs

Forum 2019

Forum 2018

Forum 2017