Regiogroepen in Oost-Vlaanderen

Kies uw regio:
Gent Lede

Gent

Wegens de coronamaatregelen worden de bijeenkomsten voorlopig afgelast. In juli en augustus is er geen activiteit, maar een welverdiend verlof. We hopen vanaf september weer samen te kunnen komen in de lokalen van het Steunpunt Geestelijke Gezondheid.

Opgepast, onderstaand programma kan steeds wijzigen ten gevolge van corona. Check veiligheidshalve altijd eerst onze site, als je aan een bijeenkomst wil deelnemen.

Waar?

De vergaderingen vinden plaats in de kantoren van steunpunt Geestelijke Gezondheid (VVGG) , Tenderstraat 14, 9000 Gent (in de vergaderzaal achteraan op het gelijkvloers).

Wanneer?

De derde donderdag van de maand van 19 tot 21.30 uur, met een korte pauze (uitzonderingen worden uitdrukkelijk vermeld).

Programma 

 • Donderdag 17 september 2020 (in Steunpunt Geestelijke Gezondheid – onder voorbehoud)
  Veerle en Karel van de AA maken ons bewust van de gevaren van alcohol- en drugsverslaving en vertellen over het samengaan met de bipolaire stoornis of de depressie.
 • Donderdag 15 oktober  
  Een vertegenwoordiger van Compaan Sint-Amandsberg komt ons vertellen hoe Compaan mensen coacht in hun zoektocht naar een job en op de werkvloer.
 • Donderdag 19 november  
  Wij gaan creatief aan de slag onder begeleiding van één of meerdere van onze leden. Je hoeft geen materiaal mee te brengen, daar zorgen wij wel voor.
 • Donderdag 17 december  
  Vrij gesprek: er is voldoende gespreksstof dus houden we het informeel.
 • Donderdag 21 januari 2021
  Nieuwjaarsreceptie: iedereen welkom. We nodigen de deelnemers uit om een hapje mee te brengen

Contactpersonen

Gelieve te bellen na 19 uur.
Charis: 09 253 26 09
Hilde & Patrick: 0485 72 54 49
E-mail: gent@upsendowns.be

Lede

Vanaf september hebben de bijeenkomsten van Ups & Downs Lede – als alles goed gaat – opnieuw plaats in het Ontmoetingscentrum ’t Evenwicht.
Indien nodig – wegens corona – zullen ze worden vervangen door online bijeenkomsten. Check daarom veiligheidshalve altijd eerst onze site, als je aan een bijeenkomst wil deelnemen.

Waar?

Ontmoetingscentrum ’t Evenwicht – Rammelstraat 8 – 9340 Lede.

Wegbeschrijving
Ontmoetingscentrum ‘t Evenwicht bevindt zich in een woonhuis met een glazen deur recht tegenover de Markt van Lede. Op de deur zal er een aanduiding met het logo van Ups & Downs hangen. Gelieve niet aan te bellen aan het huisnummer 8 (dit is beschut wonen). Opgelet: de Rammelstraat is eigenlijk een deel van de Wichelsesteenweg. Het adres bevindt zich dus op de grote baan in richting Wichelen, tussen de Belfius bank en de apotheek.

Wanneer?

De bijeenkomsten vinden telkens plaats op elke tweede dinsdag van de maand vanaf 19 tot 21.30 uur (met pauze).

Programma

 • Dinsdag 18 augustus (uitzonderlijk de derde dinsdag van de maand)
  Online Zoom-bijeenkomst (onderwerp nog te bepalen). Wil je graag deelnemen? Mail dan voor 16 augustus naar lede@upsendowns.be.
 • Dinsdag 8 september 
  Rondetafelgesprek in het Ontmoetingscentrum ’t Evenwicht (onder voorbehoud) rond het thema ‘Hoe was je zomer en hoe beleefde je de Coronaperiode?’
 • Dinsdag 13 oktober
  Boekbespreking door Alison ‘The art of not giving a f*ck’ , Mark Manson: een boek dat je zal helpen om dingen meer te relativeren en los te laten.
  Nabespreking van het webinar Ups & Downs Forum op 10/10/2020.
 • Dinsdag 10 november
  Rondetafelgesprek: we vertellen hoe het de voorbije maanden geweest is met onze stemming.
 • Dinsdag 8 december
  Intuïtief mandala’s tekenen met nabespreking: creatieve activiteit met toelichting en begeleiding door Myriam. Alle materiaal zal aanwezig zijn, je hoeft niets mee te brengen. Toegankelijk voor iedereen, geen artistieke voorkennis vereist.
 • Dinsdag 12 januari 2021
  Nieuwjaarsfeestje! Gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Partners, kinderen en vrienden zijn ook van harte welkom!

Contactpersonen

Gelieve te bellen tussen 18 en 21 uur.
Alison:  0479 40 49 24
Rebecca: 0486 61 44 10
E-mail: lede@upsendowns.be