Publicaties: folder, tijdschrift en brochures

Algemene Folder

In onze algemene folder vind je informatie over de werking van onze vereniging. Ook de contactgegevens van onze regiogroepen kan je daar vinden.

De algemene folder kan je hier downloaden.

Tijdschrift

Abonnement:
Als lid van Ups & Downs  ontvang je automatisch het driemaandelijks tijdschrift. 
Maak je lid van Ups & Downs en ontvang het eerstvolgende tijdschrift in de bus! Je krijgt uiteraard ook de vorige nummers nagestuurd zodat je  steeds een volledige jaargang ontvangt. 

Het tijdschrift informeert over het leven met een bipolaire stoornis en de gevolgen ervan. Het biedt een boeiende mix van objectieve informatie, persoonlijke getuigenissen, boekrecensies, gedichten van personen met een bipolaire stoornis of depressie en allerlei nuttige weetjes. 

Wil je ook zelf graag een bijdrage leveren aan het blad door een artikel of ervaringsverhaal te schrijven? Stuur dan je artikel naar redactieteam@upsendowns.be.

Redactieraad: Rebecca Müller, Ann Briers en Wilfried Danschotter

Vormgeving: Annemie Lemahieu

Verantwoordelijk uitgever:
Ups & Downs vzw 
Tenderstraat 14
9000 Gent

Prijs per los nummer:
€ 1 (exclusief portkosten) te storten op rekening: BE 58 42801159 6179 met vermelding van het nummer.

Hieronder enkele vorige nummers die je kunt downloaden:

Brochures

  • De brochures kan je bestellen  per mail via info@upsendowns.be. Wanneer je de brochures bestelt, geef dan duidelijk je naam en adres door. Je ontvangt dan per mail bevestiging van je bestelling met daarbij het te betalen totaalbedrag en de rekening waarop dit over te schrijven. Nadat we je betaling (op rekening: BE 58 42801159 6179 met vermelding van de brochure) ontvangen hebben, krijg je de brochures toegestuurd.
  • Je kunt deze brochures ook aankopen tijdens de bijeenkomsten van de plaatselijke Ups & Downs-zelfzorggroep in jouw regio, zo vermijd je de portkosten.

NIEUW! Ups & Downs Zelfzorggids

Met de gloednieuwe uitgave van dit handige boekje (november 2023) bundelt Ups & Downs de meest recente en essentiële informatie over de bipolaire stoornis. Zelfzorg is een essentieel onderdeel van het leven met bipolariteit of  depressie. Kennis over en inzicht in deze aandoening is dan ook zeer welkom om dit zo goed mogelijk te ‘managen’ en het herstelproces te bevorderen!
Het bijwerken en actualiseren van dit boekje (72 pagina’s) gebeurde in samenwerking met een groep onafhankelijke psychiaters.
De digitale versie kan je hier downloaden: U&D-Zelfzorggids_maart 2024
De papieren brochure kost € 2 voor leden (+ portkosten) en € 4 voor niet-leden (+ portkosten).

depressiegids depressie

Depressiegids

Ups & Downs bracht samen met Janssen een nieuwe Depressiegids uit die bulkt van de informatie. Aan deze publicatie werkten onder andere ook VLESP, Similes, en Pyschosenet mee en een keur aan psychiaters en psychologen. De mooie cover is van de hand van Lieve Lodewyckx, lid van Ups & Downs.
Een greep uit de inhoud: wat is een depressie, waar vind ik de juiste hulp, behandelingen, gedachten aan zelfdoding, herstel, leven voorbij de depressie, veelgestelde vragen …

De volledige gids kun je hier doorbladeren en downloaden, zowel in het in het Nederlands en in het Frans.
Opgelet: de Depressiegids is niet te koop en is enkel te krijgen bij onze regiogroepen
Recensie over de Depressiegids van onze Nederlandse zusterorganisatie Plusminus.

leven met ups & Downs

Leven met Ups & Downs

Personen met bipolariteit of chronische depressie én hun omgeving komen in deze brochure aan het woord.

In deze publicatie geven verschillende patiënten en personen uit de dichte omgeving hun diepste zielenroerselen bloot. Het zijn stuk voor stuk mooie, eerlijke en ontroerende verhalen en pakkende gedichten, geïllustreerd door unieke kunstwerken van de hand van lotgenoten. We hebben een selectie gemaakt uit de kunstwerken van de collectie van de vzw PsycArt, die o.a. praktische ondersteuning biedt aan kunstenaars die te kampen hebben met psychische ziektebeelden door een tentoonstelling voor hen te organiseren. Verder hebben we ook een aantal typerende werken geselecteerd van de Gentse kunstenares, Santina Chirulli. Op het Ups & Downs Forum van 2013 hebben we haar schilderij ‘Ricordi – Chicago Skyline’ als Ups & Downs prijs overhandigd aan Minister Guy Vanhengel.

Deze brochure kun je hier downloaden.

De papieren brochure kost € 1 voor leden (+ portkosten) en € 2 voor niet-leden (+ portkosten).

tips advocaat gedwongen opname

Tips voor Advocaten bij gedwongen opname

Ups & Downs heeft in 2013, in samenwerking met de Orde van de Vlaamse Balies (OVB) een brochure ‘Tips voor Advocaten bij gedwongen opname’ samengesteld. Het doel is om aan advocaten de juiste informatie te bezorgen over de bipolaire stoornis en andere psychische aandoeningen. Dit kan een grote hulp betekenen voor de advocaten in het begrijpen van hun cliënten en bijdragen tot een correcte dienstverlening tijdens de procedure van de gedwongen opname. 

Deze brochure is enkel nog digitaal beschikbaar en kun je hier downloaden

gedwongen opname nazorg

Van gedwongen opname tot nazorg 

Deze brochure, gepubliceerd door PopovGGZ vzw, beschrijft op een duidelijke en toegankelijke manier de procedure van gedwongen opname vanuit het standpunt van de patiënt. De brochure geeft ook informatie over de rechten van de patiënt.

Deze brochure kun je hier downloaden.

De papieren brochure kost € 1 voor leden (+ portkosten) en € 2 voor niet-leden (+ portkosten).