Brussel

OPGELET nieuw locatie: Ups & Downs groep van Brussel komt nu bijeen in het Gemeenschapscentrum (GC) Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis. Wil je deelnemen aan de bijeenkomsten van Ups & Downs Brussel mail dan eerst naar brussel@upsendowns.be

Waar?

GC Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis.

OPGELET: in 2023 veranderen we een aantal keer van zaal in de Pianofabriek (steeds op de tweede verdieping).De zaal staat aangeduid op het digitale bord op het gelijkvloers aan de trap.Kijk ook telkens op onze website voor de laatste informatie betreffende het programma.

Meer info op https://www.pianofabriek.be/contact

Wanneer?

Normaal gezien elke derde dinsdag van de maand tussen 19 en 21 uur.

 • Dinsdag 21 februari 2023 (Zaal Calcutta) 
  Thematisch rondetafelgesprek: Dirk van Ups & Downs Brussel zal het hebben over ‘Slaap Management: Tips & Trucs’. We wisselen ervaringen en tips uit.
 • Dinsdag 21 maart 2023: door ziekte afgelast!
  (Info-avond: Welkom aan nieuwkomers! Via een groepsgesprek kom je meer te weten over de werking van Ups & Downs en het omgaan met de bipolaire stoornis of een chronische depressie. Inschrijven via brussel@upsendowns.be.)
 • Dinsdag 18 april 2023 (Zaal Cadzand)
  Kennismaking met emotieregulatie aan de hand van emotiekaartjes. Begeleiding door Myriam Lateste, ervaringsdeskundige en vrijwilligster bij Ups & Downs Lede. De doelstelling van de oefening gaat in de eerste plaats over het zich bewust worden van het belang van emoties omdat zij onze gedachten en ons gedrag aansturen. Eenmaal we weet hebben van de werking van emoties en van onze (zeer menselijke) manier om er in automatische piloot op te reageren, dan pas kunnen we ons focussen op een strategie om aan emotieregulatie te doen en niet langer het slachtoffer te zijn van onze emoties.
 • Dinsdag 16 mei 2023 (Zaal Calcutta)
  Vrij rondetafelgesprek: we vertellen hoe het de voorbije maanden geweest is met onze ups en downs en delen onze ervaringen en tips om beter te leven met de bipolaire stoornis of depressie.
 • Dinsdag 20 juni 2023 (Zaal Calcutta) 
  Thematisch rondetafelgesprek: Mindfulness: wat is het en hoe kan het ons helpen ? Rebecca, van Ups & Downs Brussel, die tevens opgeleide Mindfulness Trainer is, geeft een korte inleiding tot MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). We doen ook samen de meditatie die in de eerste sessies van een 8-weken cursus wordt gegeven.
 • Geen bijeenkomsten in GC Pianofabriek in juli en augustus, maar buitenactiviteiten (samen iets drinken op terras in Brussel of een wandeling – concrete details zullen nog volgen.)
 • Dinsdag 19 september 2023 (zaal nog te bevestigen)
  Rondetafelgesprek: we vertellen hoe het de voorbije zomermaanden geweest is met onze ups en downs en delen onze ervaringen en tips om beter te leven met de bipolaire stoornis of depressie.

Contactpersonen

Contactpersoon Ups & Downs 
Dirk: 0499 50 16 26 
Rebecca: 0486 61 44 10 (bereikbaar tussen 18 en 21 uur)
E-mail: brussel@upsendowns.be 

Funambule
Ter info: in regio Brussel bestaat er ook Funambule, met wie Ups & Downs Brussel nauw samenwerkt. Funambule heeft franstalige praatgroepen in regio Brussel en in Namen voor personen met bipolaire stoornis.
Contact:
Telefonische contactlijn Funambule (Fr.): 0492 56 79 31
E-mail : info@funambuleinfo.be 
Website : www.bipolarite.org